Osnova naše proizvodnje je naše obimno skladište valjane žice uobičajenih čelika za termičku obradu. Naš repromaterijal nabavljamo isključivo iz odabranih evropskih čeličana. Prije nego što se materijal odobri za proizvodnju, on prolazi obiman mehanički i tehnološki program kontrole. Uključivanje osiguranja kvaliteta u ovoj ranoj fazi proizvodnje na kraju garantuje konstantno dobre mehaničke osobine naših proizvoda.

Proizvodnja počinje sa pripremom materijala za određene proizvode. Nakon toga slijedi proces hladnog oblikovanja na jednoj od naših 16 višestepenih presa, zatim slijedi valjanje navoja. Osim toga postoji mogućnost za naknadnu mašinsku obradu na našim CNC mašinama.

Tokom procesa proizvodnje, možemo se osloniti na veliko iskustvo naše interne konstrukcije alata. Autokontrola majstora, pomognuta računarskim programom i međukontrole za vrijeme proizvodnje osiguravaju dosljedno dobru dimenzionalnu stabilnost naših proizvoda.

Termička obrada se obavlja u modernizovanoj Aichelin protočnoj peći. Za robu na vješalicama na raspolaganju imamo dvije višenamjenske komorne peći. Procesi se nadziru i evidentiraju elektronski. Procesna i mehanička završna ispitivanja garancija su konstantnog visokog kvaliteta svake serije termičke obrade.

POVRŠINSKE ZAŠTITE

Graewe Tadiv je priznati korisnik licenci za GEOMET® premaze bez hroma. Kompjuterizovani proces se kontinuirano prati, definisane debljine sloja se redovno provjeravaju, a otpornost na koroziju se dokazuje testom u slanoj komori. Koeficijenti trenja se također ispituju i dokumentuju interno u preduzeću. Interno u preduzeću zaštićujemo sa GEOMET® 321 i 500, te raznim završnim premazima, kako u bubnju tako i na vješalicama. Na licu mjesta također imamo mogućnost primjene ljepljivih zaštita na navojima.

Sve standardne metalne prevlake, kao što su galvanske ili toplo pocinčane, nanose se pravovremeno u obližnjem preduzeću.

ČUVANJE I LOGISTIKA

Da bi Vama kao kupcu omogućili fleksibilno planiranje, imamo veliku zalihu DIN-vijaka. Na zalihama za Vas imamo više od 5.000 različitih uskladištenih proizvoda na više od 3.000 paletnih mjesta. U našem odjelu pakovanja artikli se pakuju u manje kartone, u KLT-ove ili dostavljenu ambalažu kupca i etiketiraju se.

Nakon što se uspješno dokumentuje završna kontrola artikla, roba se može isporučiti. Našu robu u zemlje Evrope redovno odvoze špedicije koje smo mi odabrali. Više od 240 radnika dnevno vodi računa da Vi kao kupac Vaš proizvod dobijete upravo onako kako ste ga i poručili. Bez kompromisa.